Έλεγχος της ιθαγένειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Σήμερα στο κεφάλαιο "Νομικές συμβουλές" θα ασχοληθούμε με το θέμα της ρωσικής υπηκοότητας. Είσαι Ρώσος πολίτης; Συχνά δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτή η φαινομενικά στοιχειώδης ερώτηση. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε ρωσική υπηκοότητα, συμπεριλαμβανομένης της αποκαλούμενης "αυτόματης" απόκτησης. Αυτό ισχύει για τους πολίτες της πρώην ΕΣΣΔ που διαμένουν μόνιμα στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΡΣΟΣΔ) από τις 6 Φεβρουαρίου 1992, καθώς και για τους πολίτες της Ουκρανίας και τους απάτριδες που διαμένουν μόνιμα στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Κριμαίας ή το έδαφος της Σεβαστούπολης από τις 18 Μαρτίου 2014. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ενδέχεται να μην έχετε έγγραφα που να επιβεβαιώνουν τη ρωσική υπηκοότητα (για παράδειγμα, διαβατήρια εσωτερικού ή εξωτερικού). Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είστε πολίτης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αν έχετε ρωσική υπηκοότητα, αλλά δεν υπάρχουν έγγραφα που να το πιστοποιούν, είναι απαραίτητο να περάσετε τη διαδικασία ελέγχου της ιθαγένειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υποβάλετε αίτηση στην αρμόδια αρχή (στη Θεσσαλονίκη είναι το Γενικό Προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας) με την κατάλληλη αίτηση, καθώς και να υποβάλετε έγγραφα που θα επιβεβαιώνουν την υπηκοότητα ή τη μόνιμη διαμονή σας στο έδαφος τα Ρωσικής Ομοσπονδίας στις παραπάνω ημερομηνίες.

Η αίτηση διεξαγωγής ελέγχου της ιθαγένειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας μπορεί να συμπληρωθεί στον ιστότοπο του Γενικού Προξενείου, μέσω του οποίου είναι απαραίτητο να κλείσετε ραντεβού. Το ηλεκτρονικό σύστημα προεγγραφής λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Γενικού Προξενείου από την 1η Μαρτίου 2016. Πρέπει να εγγραφείτε, να επιλέξετε το στοιχείο "Έλεγχος της ιθαγένειας" και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τις οδηγίες του συστήματος.

Για πιο λεπτομερείς εξηγήσεις, καθώς και για την παροχή ολοκληρωμένης βοήθειας σε θέματα ρωσικής υπηκοότητας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς του γραφείου «Ilona Translations». Όποιο και αν είναι το ερώτημά σας, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε!

Καλέστε για δωρεάν συμβουλές για οποιαδήποτε ερωτήματα σας ενδιαφέρουν